11 bacteriee¨n,
evenveel vragen

Onze innovatieve, vriendelijke bacteriën durven
al eens verwondering en een hoop vragen uit te
lokken. De meest gestelde vind je hieronder.

Organisch

Zitten er levende bacteriën in de BioOrg producten?

Ja en nee. De bacteriën zijn aanwezig als sporen. Dat wil zeggen dat ze zich pas zullen ontwikkelen op het moment dat ze energie vinden in hun omgeving. Dit gebeurt na de verneveling. Zolang ze in de verpakking zitten, blijven ze in stand-by modus wachten tot jij hen aan het werk zet.

Hoe breken de bacteriën allergenen en vervuilende stoffen af?

Bacteriën hebben energie nodig om te overleven. Omdat ze niet in staat zijn om hun eigen energie aan te maken, zoals planten, moeten ze stoffen innemen om zich te voeden. BioOrg bacteriën smullen van de deeltjes die wij 'vervuiling' noemen. De bacteriën laten hierbij geen reststoffen achter. Wetenschappers noemen dit proces het 'Heterotrophic Cleaning Principle'.

Zijn deze bacteriën schadelijk voor mensen, dieren of het milieu?

Nee, integendeel. Ze helpen ons bioklimaat en immuunsysteem net te versterken. Onze gepatenteerde producten zijn pH-neutraal en laten geen restsporen na. Ze kunnen zonder probleem in de waterafvoer geloosd worden en zullen hun zuiverende werking daar zelfs verderzetten. Je hoeft dus ook geen handschoenen, bril of mondmasker te dragen.

Waarom noemen we vriendelijke bacteriën 'oude vrienden'?

Deze vriendelijke bacteriën maken al eeuwenlang deel uit van onze omgeving en van ons menselijk microbioom. Dat wil zeggen dat deze bacteriën van oudsher rond, op, en in ons lichaam terug te vinden zijn. Bovendien versterken ze ook nog eens ons immuunsysteem.

Praktisch

Mag ik vernevelen op mijn mobieltje, pc- of tv-scherm?

Jazeker! De druppelgrootte is zo klein dat ze geen vlekken of vochtige plekken vormt. Spray vanop een twintigtal centimeter afstand een dun laagje op het scherm en droog af met een microvezeldoek.

Welke geuren kunnen de bacteriën aan?

Onze vriendelijke bacteriën pakken vluchtige geuren aan zoals zweet, urine, brand, sigaretten of afval. De spray wast de vervuilende stoffen uit de lucht en slaat ze neer. Op het oppervlak starten bacteriën onmiddellijk aan hun taak. Ze voeden zich ook met de bronnen van de vluchtige organische deeltjes en verhinderen de vorming van nieuwe geuren.

Wanneer ik schoonmaak met BioOrg producten, moet ik dan nog desinfecteren?

Nee, desinfectiemiddelen doden de goede bacteriën en verhinderden de werking van het BioOrg ecosysteem.

Waarom is de BioOrg methode circulair, en zelfs regeneratief?

Onze vriendelijke bacteriën laten geen restafval achter. Ze blijven actief zolang er voedingsstoffen aanwezig zijn in de omgeving. Ze zijn onschadelijk voor onze omgeving en vormen zelfs een verrijking van onze biotoop.

Wat kan ik besparen met BioOrg?

Je bespaart tijd, water en vermijdt chemisch afval. Spray & go! Dankzij ons innovatief, actief biofilter is de lucht zuiveren en poetsen een fluitje van een cent. Traditionele poetsen duurt lang, verbruikt veel drinkwater en vervuilt het omgevingswater na het wegspoelen.

Kan ik de BioOrg verpakkingen recycleren?

Onze navullingen van 3 liter zijn bag-in-box. Ze bestaan uit gerecycleerd materiaal. Na gebruik scheidt je het karton van het plastic, en recycleer je het in bijbehorende afvalbak. We zijn lid van Fost Plus en Val-I-pack.

Hoe moet ik de producten bewaren?

Droog en uit het zonlicht, best bij temperaturen tussen 5°C en 40°C.

Voor thuis