A sot gradient with green and blue

Slimmer schoon met minder moeite

Met de innovatieve spraymethode van BioOrg maak je sneller, goedkoper en gezonder schoon. Bekleed je omgeving met een Biofilter om lucht en oppervlakken slim schoon te maken. De bewijzen zijn verbluffend, neem contact en wij tonen graag het resultaat!

Wie slim wil schoonmaken, kiest voor BioOrg

DE BIOORG METHODE

Het is tijd voor verandering

De manier waarop we schoonmaken schiet vaak tekort:

Inefficiënt
Je pakt niet alle problemen en oppervlakken aan

Duur
Alles wordt snel opnieuw vervuild

Intensief
Schoonmaak is zwaar werk

DE BIOORG METHODE

Vergeet water en zeep

Wij veranderen alles wat je over schoonmaken weet. Voortaan wissel jij je emmer in voor een spray! Voor het overgrote deel van de schoonmaak heb je geen water en detergenten meer nodig!

Bekijk hoe het werkt

DE BIOORG METHODE

De beschermende laag

Na het sprayen ontstaat een natuurlijke BioFilter die stof, vuil en geur afbreekt. Het enige wat jij hoeft te doen, is zichtbare vervuiling wegnemen met een microvezel doek of mop. En veel minder stofzuigen!

Breekt stof en fijnstof af

Absorbeert slechte geuren

Verwijdert VOCs en PAKS

DE BIO-ORG METHODE

Het is tijd voor verandering

De manier waarop we schoonmaken schiet vaak tekort:

Inefficiënt: je pakt niet alle problemen en oppervlakten aan

Duur: alles wordt snel opnieuw vuil

Vervuilend en ongezond

DE BIO-ORG METHODE

Vergeet water
en zeep

Wij veranderen alles wat je over schoonmaken weet. Voortaan wissel jij je emmer in voor een spray!


Bekijk hoe het werkt

DE BIO-ORG METHODE

De beschermende laag

Na het sprayen ontstaat een natuurlijke BioFilter die stof, vuil en geur afbreekt. Het enige wat jij hoeft te doen, is af en toe afstoffen met een microvezeldoek.

Breekt fijn stof af

Absorbeert slechte geuren

Efficiënter

Dankzij BioOrg reinig je een veel meer op minder tijd. Neerdwarrelend stof hoef je voortaan minder snel te verwijderen.

100% pro-actief

Minder stof en fijnstof

Goedkoper

Bedrijven die met BioOrg werken, maken sneller en minder vaak schoon. Zo kan je heel wat kosten besparen.

Tot 30% sneller schoonmaken

Tot 50% minder schoonmaken

Gezonder

BioOrg is volledig biologisch: onze spray bevat vriendelijke bacteriën die in de hele ruimte fijnstof en vervuiling wegnemen.

100% biologisch

Minder stof en fijnstof

Schoon, da’s meer dan schoonmaken

Geurbestrijding

De organismen in de BioFilter verorberen onder andere zweet-, tabak,- en urinemolculen en blijven actief ook nadat de schoonmaakploeg klaar is. Zo pak je hardnekkige geurproblemen makkelijker aan.

Stofbestrijding

De organismen in de BioFilter maken voorwerpen en oppervlakken veel gladder en droger, zodat stofdeeltjes minder snel kunnen aanhechten. Daarom moet je minder afstoffen en stofzuigen.

Luchtzuivering

De organismen in de BioFilter absorberen chemische stoffen uit de lucht, zoals fijnstof en andere schadelijke componenten. De binnenlucht kwaliteit gaat met reuzenstappen vooruit!

Professioneel schoonmaken

Bedrijven die met BioOrg werken, maken sneller en minder vaak schoon. Zo kan je heel wat kosten besparen.

Lees meer

Gespecialiseerd schoonmaken

Dankzij BioOrg pak je problemen direct aan. Neerdwarrelend stof en geur hoef je voortaan minder snel te verwijderen.

Lees meer

HVAC Cleaning & Maintenance

De BioFilter met vriendelijke bacteriën neemt stof een vervuiling weg in Hvac installaties.

Lees meer

Real Estate Management

Hou je gebouwenpark slim schoon met maximale positieve impact op uw ESG score!

Lees meer

ONS AANBOD

Aan de slag met het BioOrg-ecosysteem

Dr. ir. Filip Willocx

Managing partner

Koen De Koster

CEO

Advies

Persoonlijk advies
op maat

Onze decennialange inzichten in cleaning en maintenance processen staan toe om samen de beste oplossing voor jouw schoonmaak te zoeken. Indien je dat wenst, lichten we je huidige schoonmaak door, en stellen we nadien een duurzamer en efficiënter alternatief voor. Enter BioOrg!

Boek jouw gesprek

Producten

Een waaier aan producten

BioOrg heeft een uitgebreid gamma producten die alle soorten vervuiling aanpakken.

Support

Makkelijk aan de slag

Met BioOrg werken is kinderspel. Laat je door ons adviseren of koop zelf de producten die je wil gebruiken.

Naar de demo filmpjes

Persoonlijk advies
op maat

Onze decennialange ervaring staat toe om samen de beste oplossing voor jouw probleem te zoeken.

Ontdek producten

Een waaier aan producten

BioOrg heeft een uitgebreid gamma  producten die specifieke zaken aanpakken.

Boek jouw gesprekShop nu

Makkelijk aan de slag

Met BioOrg werken is kinderspel. Laat je door ons adviseren of koop zelf de producten die je wil gebruiken.

Bekijk de video

Use case

Kantoorgebouwen met publieke ruimten van 200.000 m²

Schoonmaak activiteit

Winst in productiviteit met BioOrg methode

Sanitaire installaties

+25%

Burelen, vergaderruimten

+30%

Hoge oppervlakken

+50%

Stofzuigen

+75%

Tapijt reiniging

+50%

Raampartijen binnenruimte

+50%

Wat onze klanten zeggen

Met BioOrg hebben we een stukje bos in huis gehaald. Onze schouwburg ademt, stof stapelt zich minder snel op en ons schoonmaakteam hoeft niet langer te werken met schadelijke chemicaliën. Alles ten goede van gezondheid en natuur. Zie video


Arenberg

Arenberg

Kay Doms

|

Head of Realization

Sinds meer dan 12 jaar behandelen wij de luchtkasten, plenums en warmtewisselaars met de producten van BioOrg. De resultaten worden ook regelmatig extern getest en bevestigen de meerwaarde op het vlak van cleaning en hygiëne. Onze installaties blijven ook veel langer schoon, en dat garandeert een stabiele kwaliteit van de binnenlucht in ons strategisch belangrijk gebouw.


Eurocontrol

Eurocontrol

Luc De Backer

|

Lead Exploitation & Operation

Op het science park hebben we vanaf het begin gekozen voor BioOrg als partner om niet alleen te zorgen voor een schoon gebouw binnen incubator Darwin, maar ook en vooral voor een gezond binnenklimaat. In samenwerking met BioOrg creëren we een gezonde 'huisflora', waar onze medewerkers alleen maar van profiteren. Dat we ook een 'binnenbos' creëren en zuinig omgaan met water is natuurlijk mooi meegenomen.


POM Antwerpen

POM Antwerpen

Jade Verrept

|

Cluster Manager

Het BioOrg ecosysteemprogramma maakt deel uit van onze strategie voor duurzame ontwikkeling. Bij KBC gaan we er prat op dat onze medewerkers in een veilige, propere en gezonde omgeving kunnen werken.

KBC Bank

KBC Bank

Dorothy Hendrickx

|

Facility Purchase

Wij appreciëren het om met BioOrg te werken in de schoonmaak omwille van het ergonomische aspect voor onze schoonmaakploeg, alsook voor de ecologie van BioOrg. De stad Turnhout is volledig geïnteresseerd in het achterlaten van een positieve voetafdruk. Zie video

Stad Turnhout

Stad Turnhout

Tom Lemmens

|

Verantwoordelijke onderhoud

Met de BioOrg-methode kunnen we meer doen in minder tijd, zodat het schoonmaken van onze winkels veel efficiënter is geworden. Zie video


Colruyt

Colruyt

Christa Dermez

|

Hoofd schoonmaak

Blijf up to date

Onze Biofilter methode kan toegepast worden op verschillende manieren en in verschillende plaatsen. Benieuwd waar we laatst onze Biofilter nog geintroduceerd hebben? Lees meer in onze blog

Blog

Klaar om een Bioklimaat te bouwen?

Honderden schoonmaakbedrijven en facility managers gebruiken onze producten om gebouwen schoon te maken en vooral schoon te houden. Zo besparen ze tijd en geld, op een honderd procent ecologische manier.

Plan jouw gesprek in

Zit je nog met vragen?

Wat zijn goede bacteriën?

De organismen van BioOrg zijn een mix van 11 verschillende goede bacteriën die kampioen zijn in het zuiveren van diverse organische vervuiling en het losweken van kleeflagen die deze vervuiling vasthouden. Elf verschillende species werden geselecteerd uit verschillende Europese bossen en werken samen in een levend ecosysteem om de zichtbare en onzichtbare vervuiling te verwijderen. Het ecosysteem gedraagt zich als een BioFilter die stof en microscopische vervuiling actief wegneemt, zodat oppervlakken en voorwerpen vanzelf veel langer schoon blijven.

Waarom noemt BioOrg bacteriën oude vrienden?

BioOrg stoelt haar werking op de wetenschappelijke onderbouwde theorie van de ‘oude vrienden’. Deze theorie werd uitgebouwd door Prof Graham A.W. Rook, BA, MB, BChir, MD. Centre for Clinical Microbiology. UCL (University College London) in 2003. Ons immuunsysteem heeft input nodig om gebalanseerd te functioneren. Zonder de vereiste microbiotische inbreng door een rijke en diverse bacteriële omgeving, komt de regulatie van ons immmuunsysteem in het gedrang. Dit vergroot de kans op chronische aandoeningen en bepaalde ziektebeelden. Professor Rook noemt zijn theorie: The‘’old friends’’ theory.

Zitten er levende bacteriën in de BioOrg producten?

Neen, de bacteriën die aanwezig zijn in de BioOrg producten zijn aanwezig als sporen. Dat wil zeggen dat ze zich pas zullen ontwikkelen op het moment dat ze voeding (energie) zullen vinden in hun omgeving. Dit zal gebeuren op het moment van de verneveling. Zolang ze aanwezig zijn in de BioOrg verpakking zullen ze onder de vorm van sporen aanwezig blijven. Hier blijven ze dus aanwezig in een soort van slaaptoestand.

Waarom is de BioOrg methode circulair?

Circulariteit gaat ervan uit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later: na gebruik kunnen producten opnieuw worden gebruikt. Circulariteit gaat dus uit van een wereld zonder afval. Het staat tegenover de huidige benadering waarbij we steeds nieuwe producten aanschaffen, gebruiken en weggooien. Deze wegwerp- en vervangcultuur heeft een enorme impact op de aarde. Circulariteit is geen doel op zich, maar een strategie voor het bereiken van 2 belangrijke internationale beleidsdoelen: het tegengaan van de uitputting van grondstoffen; het beperken van klimaatverandering. BioOrg bacteriën laten geen restafval achter, ze blijven actief zolang er voedingstoffen aanwezig zijn in de omgeving. Zelf zijn deze bacteriën onschadelijk voor de natuur en zijn ze zelfs een verrijking van onze biotoop.

Hoe kan ik besparen met BioOrg?

Onze traditionele schoonmaak kost niet alleen veel energie van de mensen die ze moeten uitvoeren. Ze vergt ook veel drinkwater en vervuilt nadien het omgevingswater door het afvoeren van de oorspronkelijke vervuiling en de detergenten. Door onze unieke methode bespaar je dus op energie, water en detergenten. Bovendien moet je minder vaak poetsen, omdat de bacteriën in de BioFilter zelf vervuiling wegnemen, en zo bespaar je ook op tijd.