A sot gradient with green and blue

terug

Druk je oude vrienden aan de borst je zal ze nog nodig hebben.

Nee, ik heb het niet over je schoolmakkers van de lagere school. Maakt mij niet uit of het nog dikke mik is tussen jullie. Ik spreek over de oude vrienden die al eeuwen deel uitmaken van het humaan bioom. De oude vrienden die je danig op de huid zitten en je dikke darm bevolken. Je kan er maar beter voor zorgen dat het steeds dikke mik is tussen jou en je oude vrienden. Want als daar een haar in de boter zit dan is er stront aan de knikker! ‘Pun intended’.

Druk je oude vrienden aan de borst je zal ze nog nodig hebben.
Nee, ik heb het niet over je schoolmakkers van de lagere school. Maakt mij niet uit of het nog dikke mik is tussen jullie. Ik spreek over de oude vrienden die al eeuwen deel uitmaken van het humaan bioom. De oude vrienden die je danig op de huid zitten en je dikke darm bevolken. Je kan er maar beter voor zorgen dat het steeds dikke mik is tussen jou en die oude vrienden. Want als daar een haar in de boter zit dan is er stront aan de knikker! ‘Pun intended’.

Dat jij en je maten van de jeugdbeweging nog regelmatig rond een kampvuur rondhangen is natuurlijk jouw goed recht, alhoewel af te raden wegens slecht voor de gezondheid. Mij gaat het erover of alles nog Ok is tussen jou en je eeuwige maten. De maten die op en in je rondhangen en ervoor zorgen dat je er nog bent om dit te lezen. Zonder onze oude vrienden zouden we niet bestaan, zo makkelijk is dat. De bacteriën die je meekreeg uit je moeders schoot en borst, de bacteriën die je opzoog van je vaders duim toen je nog niet wou gaan slapen.

Die bacteriën zorgen ervoor dat je voedsel kan verteren, dat je huid niet telkens ontsteekt of geirriteerd geraakt. Ik ga geen volledige opsomming houden van wat onze oude vrienden allemaal voor ons doen, dan ben jij morgen nog bezig. Zolang je maar begrijpt dat ze verdomd belangrijk voor ons zijn. Van levensbelang. Dus stop met ze te pesten en druk ze tegen je borst want je zal ze nog nodig hebben op je oude dag.

Microbioom gezocht

Je zal nu al wel doorhebben dat ze belangrijk voor ons zijn in en op je lichaam, maar nu ga ik je iets nieuws vertellen:ze zijn ook belangrijk in je directe omgeving. Hoe lang is het geleden dat je op kantoor tijdens die lange donkere winterdag barstende hoofdpijn kreeg van de ziekmakende geur van het traag warm wordend vasttapijt. Wel op dat moment had je waarschijnlijk graag enkele van je oude vrienden in de buurt gehad. Zij houden de ziekmakende uitwasemingen van vasttapijt, vernis, verf, plastic… in toom door ze simpelweg te verorberen. Ja vreemd, maar daar houden ze van.

Ze houden er niet alleen van, ze leven ervan en halen er hun energie uit om zich te vermenigvuldigen. Samen vormen ze een kolonie, een ecosyteem zeg maar dat zich hecht aan alle opppervlakken in de ruimte. Niets om bang van te worden, de kans dat er daarvoor al iets anders zat op dat oppervlak is heel groot. Vraag is niet of er iets zat, maar de vraag is wat er zat? Een klevende biofilm die stofpartikels bijeenhield, iets anders nog meer sinister? Geloof me je bent beter af met een ecosyteem van onze dikke vrienden, daar weten we namelijk van dat ze veilig zijn en jou niets in de weg leggen.

“Het kan vreemd lijken maar minder deeltjes in de lucht betekent ook meer en betere helderheid van het licht bij jou binnen. Meer licht heeft een positief effect op het welbevinden van iedereen in huis.”

Oude vrienden theorie

Het kan vreemd lijken maar minder deeltjes in de lucht betekent ook meer en betere helderheid van het licht bij jou binnen. Meer licht heeft een positief effect op het welbevinden van iedereen in huis. Volgens Professor Rook zorgen de juiste bacteriën in ons binnenmilieu ook voor een verbeterde balans van ons immuunsysteem. Wie meer wil weten over deze these van Professor Rook kan op onze site een TED talk met Professor Rook bekijken. Een betere balans van ons microbioom, zowel in ons binnenmilieu als op en in ons lichaam zorgt voor een beter mentale gezondheid. Je hoeft ons niet te geloven maar er bestaat een massa aan wetenschappelijke studies over de link tussen ons microbioom en ons welbevinden.

Je mentale gezondheid gaat er zeker op vooruitgaan als je weet dat je ecologisch vriendelijk schoonmaakt, wanneer je schoonmaakt met BioOrg producten. We zijn zelfs niet alleen ecologisch vriendelijk, we zorgen zelfs voor een vergroening van onze planeet en brengen leven in huis, letterlijk.

Onze 11 voordelen: Meer zuurstof, minder fijnstof, minder visueel stof, minder irriterende deeltjes, geen vieze geuren, vermindering PAK’s, minder kleeflagen op oppervlakken, verbeterde immuniteit, verhoogde mentale gezondheid, helderder licht en milieuvriendelijke schoonmaak.

Door
This is some text inside of a div block.