A sot gradient with green and blue
Gom pilot verhoogt kwaliteit bij TNO

NIEUWSTE ARTIKEL

Gom pilot verhoogt kwaliteit bij TNO

Het bekende onderzoeksinstituut TNO is met meerdere vestigingen in het land al jaren een tevreden klant van Gom. Het idee om bij één van de locaties een pilot te draaien met een innovatieve methodiek, viel dan ook in goede aarde bij het hoofdkantoor van TNO. Gom-medewerkers zijn op deze locatie begonnen met het toepassen van BioOrg. Een schoonmaakmethodiek dat zijn werk dankt aan: bacteriën.

Blog

Lees hier over de succes verhalen van klanten

Schoonmaak van gebouwen zonder drinkwater? Ja, dat kan!

Dat poetsen met bleekwater en chemicaliën niet meer van deze tijd zijn, is al langer duidelijk. Maar schuif gerust die emmer met water ook opzij. “Schoonmaken zonder water?” denk je vast. Wel, dat kan met de revolutionaire schoonmaakmethode van BioOrg waarbij bacteriën (de vriendelijke soort!) verneveld worden in een ruimte.

Curando werkt samen met BioOrg België aan een beter binnenklimaat

CURANDO werkt samen met BioOrg Belgium aan een beter binnenklimaat. Curando kiest in 2 woonzorgcentra voor een nieuwe schoonmaakpartner: BioOrg Belgium. BioOrg zorgt in de woonzorgcentra voor een natuurlijke, veilige en gezonde schoonmaak. Geen water, geen chemicaliën, alleen puur natuur. Zo krijgen hun bewoners weer een fris gevoel in hun kamer, versterkt hun afweersysteem en krijgen ze weer zin in het leven.


Wanneer het water ons aan de lippen staat

Water is leven. In ruimtevaartkringen wordt er lyrisch gedaan over planeten met water in de atmosfeer. Hier op aarde hebben we van het goedje meer dan genoeg en soms staat het ons zelfs tot aan de lippen. Dan komt het onaangenaam dichtbij. Zo ook deze zomer. In enkele regio’s zorgde de overvloedige regenlast voor rampzalige gevolgen. Natuurlijk gaat alle aandacht nu eerst naar het lenigen van de acute nood.

Laat niet met je (aero)sol(l)en

Dat er iets mis is met de lucht die we inademen hoeft geen betoog. We worden om de oren geslagen met begrippen als smog, fijn stof, emissiezones enz. Allerhande drukkingsgroepen pleiten voor minder verkeer en dus minder luchtvervuiling. En wie herinnert zich niet de zure regen en het gat in de ozonlaag. Allemaal vingerwijzingen naar vervuiling in onze atmosfeer. Daarmee ging in het verleden de aandacht vooral naar de vervuilde lucht buiten.

H.G.R legt link tussen Covid besmettingen en luchtverontreiniging

Belgische Hoge Gezondheidsraad legt link tussen Covid besmettingen en luchtverontreiniging. Onze collega Filip Willocx ging hierover in juni 2019 reeds met andere top wetenschappers in debat tijdens een webinar.


Filip Willocx onder de loep

Filip Willocx, onze man in de witte labojas, is elke dag in de weer met microbiologisch leven. Het is dan ook niet vreemd dat we hem daarover aan de tand voelen. Vanwaar die interesse voor het allerkleinste? Waar komt die passie voor biologie op het kleinste niveau vandaan? Viel hij als kind in de ketel met microbiologische toverdrank? We geven graag Filip de kans om zich voor te stellen. Wie is onze man achter de wetenschap?

Druk je oude vrienden aan de borst je zal ze nog nodig hebben.

Nee, ik heb het niet over je schoolmakkers van de lagere school. Maakt mij niet uit of het nog dikke mik is tussen jullie. Ik spreek over de oude vrienden die al eeuwen deel uitmaken van het humaan bioom. De oude vrienden die je danig op de huid zitten en je dikke darm bevolken. Je kan er maar beter voor zorgen dat het steeds dikke mik is tussen jou en je oude vrienden. Want als daar een haar in de boter zit dan is er stront aan de knikker! ‘Pun intended’.

Luchtvervuiling in huis, iets om over na te denken.

We spenderen gemiddeld 80% van onze tijd binnen. Deze cijfers stijgen nog naarmate het buiten kouder wordt. Het probleem van deze levenswijze is vooral de slechte kwaliteit van de lucht in ons binnenmilieu. Hier zijn de concentraties van vervuiling immers gemiddeld 2 tot 5 keer hoger dan buitenhuis. Hoe komt dat eigenlijk?

Watertekort? BioOrg maakt schoon zonder water!

(Drink)water wordt in de toekomst een schaars en kostbaar goedje, niet slim dus om dit kostbaar kleinood te gebruiken om te poetsen. En al zeker niet om het water hierbij ook nog eens sterk te gaan vervuilen met chemicaliën (detergenten, zepen etc..).

Op adem komen na Covid-19?

Jammer genoeg kunnen we nog niet opgelucht adem halen. Terwijl het virus ons de adem afsneed zorgde het tegelijkertijd ook voor een klare kijk op onze gejaagde moderne levenstijl, letterlijk. Helaas zal gelijk met het verdwijnen van het virus, de vervuiling weer steil de lucht inschieten, ook letterlijk.

DE BIO-ORG METHODE

Het is tijd voor verandering

De manier waarop we schoonmaken schiet vaak tekort:

Inefficiënt: je pakt niet alle problemen en oppervlakten aan

Duur: alles wordt snel opnieuw vuil

Vervuilend en ongezond

DE BIO-ORG METHODE

Vergeet water
en zeep

Wij veranderen alles wat je over schoonmaken weet. Voortaan wissel jij je emmer in voor een spray!


Bekijk hoe het werkt

DE BIO-ORG METHODE

De beschermende laag

Na het sprayen ontstaat een natuurlijke BioFilter die stof, vuil en geur afbreekt. Het enige wat jij hoeft te doen, is af en toe afstoffen met een microvezeldoek.

Breekt fijn stof af

Absorbeert slechte geuren

Klaar om een Bioklimaat te bouwen?

Honderden schoonmaakbedrijven en facility managers gebruiken onze producten om gebouwen schoon te maken en vooral schoon te houden. Zo besparen ze tijd en geld, op een honderd procent ecologische manier.

Plan jouw gesprek in